Stekt/grillad kyckling med ugnsgrönsaker

Vinägrettdressingen med rostad mandel gör den här rätten ursmaskig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, ca 600 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ugnsrostade grönsaker:
  • 500 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • 200 g körsbärstomater
  • 70 g rucola
  • Olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rostad mandelvinägrett:
  • 3 msk finhackad mandel
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • Servering:
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala alla grönsaker. Skär rödbetor och lök i klyftor. Skär palsternacka och morot i 2 cm stora bitar. Vänd runt rödbetorna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter. Fördela resten av grönsakerna på plåten och ringla över lite olja. Salta och rosta 20 minuter till.
  3. Rostad mandelvinägrett:
  4. Rosta mandelhacket i torr panna under omrörning till fin färg. Blanda med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
  5. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ca 5 minuter per sida. Alternativt lägg kycklingen på grillen.
  6. Vid servering:
  7. Vänd runt de rostade grönsakerna med rucolan, salta och skeda över mandelvinägretten. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med den nystekta kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…