Stingslig vegetarisk currygryta

Supergod och lättlagad currygryta med linser, sockerärter och kokos. Currypasta som finns att köpa på burk, kan variera i smak och styrka. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk kokta linser, ca 400 g
  • 100 g sockerärter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 4 tärnade morötter
  • 5-6 tärnade potatisar
  • 1 strimlad spansk pepparfrukt, röd eller grön
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong, glutenfri
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Currypulver
  • Servering:
  • Eventuellt kokt ris

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av i ett durkslag. Dela sockerärterna. Fräs löken i en gryta i några minuter. Tillsätt morötterna och fräs ca 5 minuter. Blanda i potatis, pepparfrukt och hälften av currypastan och fräs någon minut.
  2. Häll över buljongen och koka grytan under lock på svag värme i ca 15 minuter. Blanda i kokosmjölk och linser och sjud ca 10 minuter. Smaka av med resten av currypastan. Låt sockerärterna koka med de sista 2-3 minuterna.
  3. Fördela grytan i skålar och pudra över lite curry. Servera eventuellt med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…