Studenten: Buljong- och vinägermarinerad rissallad

Riset kokas i buljong, marineras med litet vinäger och "fylls" sedan med goda grönsaker. Riset kan kokas och marineras dagen innan. Riset ska koka nätt och jämnt färdigt och vätskan ska vara så tilltagen att riset blir saftigt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ l vatten
  • 7 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l långkornigt ris
  • Marinad:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl druvkärneolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • Grönsaker:
  • 300 g små fasta champinjoner
  • 300 g färsk gurka
  • 2 gula paprikor á 170 g
  • 300 g små rädisor
  • 300 g körsbärstomater
  • 300 g svarta oliver med kärnor

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i riset då vattnet kokar, låt koka upp och koka 15 minuter, alltså litet kortare tid än vad som står på paketet. Det ska fortfarande vara ganska mycket vätska kvar i koket efter de 15 minuterna.
  2. Blanda till marinaden och häll den i det heta riset. Rör om. Låt riset kallna i buljong/marinad. Vätskan sugs upp under tiden riset kallnar. Riset kan som sagt kokas och marineras dagen innan.
  3. Blanda det kalla riset med sköljda hela champinjoner, burka skuren i stavar, paprika i strimlor, hela rädisor, halverade körsbärstomater och hela oliver. Lägg upp riset som ett torn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…