Stuvad potatis

Denna varianten är lättlagad och blir omtyckt av alla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 potaisar av medelstorlek
  • 5 dl mjölk
  • 1 buljongtärning
  • Nymald vit eller svartpeppar
  • 4 msk mjöl
  • 25 g margarin
  • Persilja eller dill

Gör så här

  1. Skala potatisen.
  2. Tärna den råa potatisen i ca 1 cm tärningar.
  3. Häll på vatten och salta potatisen, men inte lika mycket som vid normal kokning.
  4. Låt potatisen koka 3 - 5 minuter eller tills den har ett lagom tuggmotstånd.
  5. Häll potatisen i ett durkslag.
  6. .
  7. Smält 25 gr margarin i kastrullen och vispa ner knappt 4 msk vetemjöl.
  8. När mjölet blandats med smöret utan klimpar späd med en tredjedel av mjölken under vispning.
  9. När det har blivit en seg massa så häll i resten av mjölken och lägg i en buljongtärning och peppra.
  10. Vispa tills det kokar upp, och låt det puttra i 1 - 2 minuter för att få bort mjölsmaken.
  11. Lägg i vad ni tycker passar för tillfället, persilja, dill eller senap, ja vad ni tycker är gott och passar.
  12. Det är helt OK att ha i någon tärnad morot också.
  13. Och till sist rör ni ner potatisen från durkslaget.
  14. Lovar er att ni får en stuvad potatis som alla tycker om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept