Svamp- och senapssås

Jättegod sås till allt stekt kött!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 3-4 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • Såskulör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lökarna. Ansa och skiva svampen.
  2. Hetta upp 2 msk margarin i en stor stekpanna. Lägg i löken, svampen och vitlöken och fräs allt mjukt och gyllenfärgat.
  3. Häll på vattnet och fonden och koka ihop till hälften. Rör i creme fraiche, smaksätt med senapen, såskulören och salt och peppar och värm försiktigt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept