Svamppaj med pistagemandlar

En paj som är lätt att göra och som smakar fantastiskt gott. Pajdegen med sojamjöl är GI-vänlig och dessutom perfekt när man får gäster som är glutenintoleranta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl sojamjöl
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 3 schalottenlökar
  • 500 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk torr sherry
  • 3 dl riven ost, gärna smakrik
  • Dekoration:
  • 100 g pistagemandlar
  • Några basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda sojamjöl och smör till en deg. Tryck ut den i en pajform, gärna med avtagbar kant och nagga pajskalet lite med gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
  4. Skala och hacka löken, skär svampen i skivor.
  5. Fräs löken mjuk i smör i en torr stekpanna, lägg i svampen och fräs till vätskan kokat in. Rör om lite då och då, salta och peppra.
  6. Vispa samman ägg, kesella, grädde, sherry, ost, salt och peppar i en skål. Vänd ner svampen och häll smeten i pajskalet.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg.
  8. Dekorera den färdiga pajen med pistagemandel och basilikablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept