Svarta hål med kometsvans

Små lådor av mintchoklad fylls med mousse och serveras med en kometsvans gjord av jordgubbssås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 48 after eight plattor
  • 50 g blockchoklad
  • Moussen:
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ msk socker
  • 125 g kesella
  • Jordgubbsåsen:
  • 400 g djupfrysta jordgubbar
  • 1 dl vit sirap

Gör så här

  1. Smält 50 g blockchoklad till lådorna. Använd mikro eller en tjockbottnad kastrull. Bygg lådor av after eight plattorna, använd den smälta chokladen som lim. Varje låda ska bestå av 4 plattor. Låt stelna ca 2 timmar.
  2. Gör moussen. Bryt blockchokladen i bitar och smält den tillsammans med 1 dl av grädden samt sockret. Om du använder en tjockbottnad kastrull och värmer försiktigt behöver du inte använda vattenbad.
  3. Vispa resten av grädden till ett mjukt skum.
  4. Vänd ner kesellan i den smälta chokladen. Blanda noga, vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen i den vispade grädden. Låt moussen stelna något.
  5. Placera lådorna på en smörpappersklädd bricka.
  6. Spritsa eller klicka ner chokladmoussen. Förvara brickan i kyl.
  7. Tina jordgubbarna, låt dem rinna av. Kör dem i mixer till en slät sås. Smaka av med vit sirap.
  8. Gör ett mönster av jordgubbssås på tallriken och placera chokladlådorna ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…