Svartvinbärs-pannacotta med päronsallad

En härlig röd-lila pannacotta med en smakrik päronsallad med ingefära och mynta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 8 dl svarta vinbär
  • 3 msk vatten
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/4 dl socker
  • Päronsallad:
  • 2 päron, inte för mogna
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk saft av citron
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk strimlad mynta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Lägg vinbären i en kastrull med vatten och koka upp ett par minuter. Kör bären med stavmixer till en slät konsistens. Passera genom en sil till en puré.
  3. Häll yoghurt, puré och socker i en kastrull, koka upp.
  4. Rör ner de urkramade gelatinbladen och dra genast kastrullen från värmen. Sila genom en finmaskig sil.
  5. Häll upp i djupa tallrikar och ställ i kylen.
  6. Päronsallad:
  7. Tvätta päronen. Skär tunna skivor och finstrimla. Blanda socker, citronsaft och ingefära i en skål tills sockret löst sig.
  8. Lägg frukten i en bunke och häll lagen över. Blanda i finsrimlad mynta strax före serveringen annars blir myntan missfärgad av syran från citronen.
  9. Lägg päronsalladen över pannacottan på varje tallrik.
  10. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…