Svartvinbärssylt med vanilj

Svarta vinbär tillsammans med vaniljen gör sylten god till pannkakorna m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svarta vinbär
  • 400 g socker
  • ½ vaniljstång
  • ½ färskpressad citronsaft
  • ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringsmedel)

Gör så här

  1. Repa och skölj bären. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna
  2. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
  3. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Pressa i citronen.
  4. Häll i röd melatin med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
  5. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  6. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…