Syltblommor

Ljuvligt söta blomformade bullar fyllda med hallonsylt. Variera genom att byta ut hallonsylten mot din favoritsylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk, fingervarm
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 7-9 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • Ca 1 dl hallonsylt
  • Florsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
  2. Kavla ut degen, ca 1 cm tjockt, och stansa ut rundlar, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär sex flikar i varje rundel, ca 2 cm breda. (se till att inte skära ända in mot mitten) Nyp ihop varje flik i kanterna. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Gör en fördjupning i mitten av bullen. Pensla bullarna med ägg och fyll gropen med hallonsylt. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…