Tagine med kyckling och dadlar

Jättegod gryta, uppskattad av alla som ätit den hos oss. Perfekt bjudrätt eftersom den är enkel att förbereda och att tillaga i ugnen. Jag har ingen tagine utan använder en rund ugnsfast form med lock istället och det går lika bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 kyckling bröst
  • 2 kyckling lår
  • Salt efter smak
  • ¼ tsk kardemumma
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk mald ingefära
  • 175 ml (¾ cup) finhackad lök
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 1/4 cup (60 ml) nypressad citron juice
  • 3 dl (1 ¼ cups) kycklingbuljong
  • 250 ml (1 cup) halverade dadlar utan kärnor
  • 1 burk kikärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 º.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn kyckligen på alla sidor. Tillsätt salt och kryddor och koka 5-10 minuter på låg värme.
  3. Ta kycklingen från värmen och placera i en tagine.
  4. Blanda lök, vitlök, citron juice och kycklingbuljong i en stor skål. Häll blandningen i taginen tillsammans med kycklingen.
  5. Strö dadlar och sköljda kikärtor ovanpå kycklingen. Lägg locket pa taginen och laga i ugnen i 1 timme. Blandningen blir tjockare när kycklingen är kokt.
  6. Servera på en bädd av couscous.

Kommentarer

Gjorde detta i en tagine på spisen. Anv färska dadlar, blev jättegott. Tagine kan varieras i oändlighet. Det bästa med det är att det är så lätt att göra. Vem som helst kan lyckas med det o det är en festmåltid varje gång. Men köp en tagine! Resultatet blir så mkt bättre med det!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…