Tamaribulgur med kyckling, russin och nötter

Bulgur används som ris och innehåller vetekornets samtliga beståndsdelar. Tamarisoja är en soja utan vete.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsbulgur, kokt
  • 4 kycklingfiléer skurna i strimlor
  • 1 hackad röd paprika
  • 1 hackad gul paprika
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 tomat, grovt hackad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ grön chilifrukt, finhackad
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 msk rapsolja
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 dl osaltade cashewnötter, grovt hackade
  • 4 msk russin
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka sedan alla grönsaker och vitlöken och lägg i en skål. Rör i tamarisoja, mynta och nötter.
  3. Tillsätt sist bulgurgrynen, russinen samt peppar.
  4. Blanda väl och ställ kallt.
  5. Strimla under tiden kycklingen och stek strimlorna i medelvarm panna i olja tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen, salta och peppra.
  6. Lägg upp bulgursalladen på fyra tallrikar och fördela kycklingen över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept