Tandoorimarinerad kycklingfilé med bulgur och citronsås

Ett recept som jag hittade när jag var ute och letade runt på nätet.Har gjort det ett par gånger och tyckte att det var gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1oo g fetaost
  • 3 stycken paprikor ,gärna i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 påse färsk spenat( 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tandoorimarinerad kycklingfilé:
  • 4 stycken kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • 1/2 dl vatten
  • Marinad:
  • 3 msk stark,söt senap
  • 2 msk tandooripasta
  • 2 msk pesto
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Citronsås:
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar.
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Fräs paprika och vitlök i smör i en stekpanna i några minuter.Vänd ner fräset i bulgurn.
  5. Låt kikärtorna rinna av och värm dem i stekpannan.Vänd runt spenaten i pannan någon minut och blanda sedan i allt i bulgurn.Tärna fetaost och blanda i ,smaksätt med salt och peppar.
  6. Tandoorimarinerad kycklingfilé:
  7. Visspa ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden.
  8. Låt stå kallt i minst en timme.
  9. Ta filéerna ur marinaden och bryn dem på medelvärme på varje sida.Stek sedan vidare i ugnsfast forn ca 20-30 minuter.
  10. Blanda ihop citronsåsen och låt stå i kylen ett tag före servering.
  11. Servera kycklingfiléen med bulgurröran och citronsåsen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…