Tapenadesnittar

Lika goda till förrätt som på buffé, dessutom dekorativa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt smördegsplattor (á 425 g)
  • 1 ägg
  • 1 burk Zeta Tapenade Classico (á 200 g)
  • 20 cocktailtomater
  • Garnering:
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja med citronsmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina och halvera smördegsplattorna i fyrkanter ca 10x10 cm.
  2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg.
  3. Lägg ½ msk tapaenade i mitten på varje. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  4. Ta ut plåten och lägg 2 små tomathalvor ovanpå tapenaden.
  5. Grädda ytterligare 3-5 minuter tills de är lätt gyllenbruna.
  6. Dekorera med basilika och ringla över lite citronolja. Servera dem ljumma.

Kommentarer

Har hittat detta receptet i tidningen Allt om mat en gång i tiden. Sorgligt nog väntar man länge innan man ibland provar recepten. Dessa var otroligt goda enligt mig. Hoppas att andra också tycker det. :)

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…