Tårtbitsformade chokladsnittar

Klassiker på nytt sätt! Degen är densamma som till chokladsnittar, men den här varianten är rund och delad i tårtbitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • Pensling och garnering:
  • ½ ägg
  • Ca ½ dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och ägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och rör ihop allt till en smidig deg. Rulla degen till en boll och kavla ut den till en rund platta, ca 3/4 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla kakan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 16-18 minuter. Skär kakan i tårtbitar när den fortfarande är varm. Låt den svalna på plåten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…