Tarteletter med kiwi, vaniljkräm och jordgubbar

Jordgubbar och kiwi på hemgjord vaniljkräm är gott både för öga och gom.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 175 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 litet ägg
  • Vaniljkräm:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Kiwi

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i 8 tartelettformar. Låt vila i kylen i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Fyll formarna med bönor eller ris och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.
  5. Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena, snittad vaniljstång och socker i en rostfri kastrull. sjud till en tjock kräm under omrörning. Kyl snabbt. Ta bort vaniljstången.
  6. Fyll degskalen med vaniljkräm strax före servering.
  7. Garnera tarteletterna med delade jordgubbar och skivad kiwi.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…