Tarteletter med tobleronekräm och hallon

De här tarteletterna kan fyllas med vanlig chokladkräm, men just Toblerone, med sina små nougatbitar i, ger lite annorlunda konsistens och smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ msk vatten
  • 1 tsk socker
  • Tobleronekräm:
  • 3 msk vispgrädde
  • 250 g toblerone
  • Garnering:
  • Färska hallon
  • Mynta
  • Florsocker

Gör så här

  1. Börja med tobleronekrämen.
  2. Häll grädde i en kastrull och lägg ner chokladen, delad i småbitar. Låt smälta under omrörning. Ställ in i kylskåpet och låt krämen stelna något.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och ta ut 6 rundlar till formarna.
  5. Klä formarna med degen och låt vila i kylen i 20 minuter.
  6. Fyll formarna med bönor eller ris. Grädda skalen mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin ljusgul färg. Låt dem kallna helt innan de fylls med tobleronekräm.
  7. Lägg på färska hallon och dekorera med myntablad.
  8. Pudra lätt med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…