Thaikyckling i röd curry

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4-6 strimlade kycklingfiléer
  • 2 msk Sesamolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • ,ca 15 cm citrongräs
  • 3 msk röd currypasta
  • Ca 1 msk Fish Sauce
  • Farin- el. kokospalmsocker
  • Maizenaredning

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och äpple. Dela citrongräset i bitar om ca 1,5 cm. Koka upp vattnet med buljongtärningen i en kastrull. Värm hälften av oljan i wok och lägg i den strimlade kycklingen, fräs tills all vätska kokat bort. Ta upp den och lägg åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs lök, äpple och citrongräs under orörning ca 2 min. Tillsätt currypasta, bryn under omrörning i ytterligare 1 minut. Häll på kokosmjölk och buljong, låt alltsammans småputtra i 3-4 minuter. Red av såsen med maizenaredning. Smaka av med fisksås och socker. Låt koka i minst 3 minuter till. Lyft ur citrongräset, lägg i kycklingen, koka upp och servera med ris.

Kommentarer

Väldigt gott! Bytte ut kycklingen mot sojastrimlor och tog ingen fisksås.
det härvar bannemej' rena rama krutdurken... helt underbart! som en handgranat i front anellen :D evigtacksamhet är vad du förtjänar!

Liknande recept