Thaistekta kycklingbullar

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås, som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk sesamfrö
  • 2 msk rapsolja
  • Tillbehör:
  • Sweet chilisås
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna. Forma den lösa färsen till bullar.
  3. Hetta upp oljan i en släpplättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 5 minuter. Efterstek bullarna ca 5 minuter. Servera med sweet chilisås och sallad.

Kommentarer

Jätte gott, lade till en vitlöksklyta för att få ännu mera thai smak. En klar favorit!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…