Tigerkaka med choklad och citron

Klassisk tigerkaka som får en fräsch smak av citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 ½ msk kakao
  • Garnering:
  • Ca 25 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret och blanda det med mjölken. Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Ringla smält choklad över kakan när kakan svalnat och låt den stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…