Tigersockerkaka med choklad och banan

Choklad och banan är goda smakkompisar. Här samsas de i en saftig sockerkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 2 mogna bananer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 mindre kakformar ca 1 liter eller en större ca 2 liter med smör och strö med kokosflingor.
  2. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt mjölken, vänd runt smeten.
  4. Blanda halva smeten med kakao och andra halvan med mosad banan. Fyll formarna med ljus och mörk smet. Blanda smeterna lite med en gaffel så att det blir ett snyggt mönster.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-45 minuter, beroende på formstorlek.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…