Toast med svamp, fetaost och skinka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 vita formbrödsskivor
  • Fyllning:
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk Svenskt Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost i små bitar
  • 100-125 g lufttorkad skinka i skivor
  • Färska örter

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar.
  2. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna.
  3. Hacka örterna och blanda med crème fraiche.
  4. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden.
  5. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.

Kommentarer

Jättegott. Toppen när man är hungrig men inte känner för att laga mat

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr