Tobbes vitlöksbaguetter

I det närmaste standard som tillbehör när det ska grillas...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk hel fänkål
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Stöt fänkålen i en mortel.
  2. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 37° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt, fänkål, olja och brödsirap samt pressa över vitlöken.
  4. Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt tills den är smidig.
  5. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  6. Tag upp degen på mjölat bakbord utan att knåda den. Dela degen i 3 delar som i sin tur delas i vardera 3 bitar.
  7. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan duk i 40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 275°.
  9. Skär ett par snitt med vass kniv i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
  10. Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten.
  11. Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.

Kommentarer

toppen!
Jag har nu bakat dessa baguetter flera gånger. De är så goda, men jag utesluter fänkål. Tack för ett mycket bra recept, Karin

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…