Tobleroneparfait med halloncoulis

Underbart god parfait med sötsyrlig halloncoulis. En ljuvlig kombination för smaklökarna!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g Toblerone
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2½ dl vispgrädde
  • Halloncoulis:
  • 3 dl frysta hallon
  • Socker efter smak
  • Garnering:
  • Mandelspån

Gör så här

  1. Smält Toblerone i mikro eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten. Blanda ner ca ⅓ av ägg- och gräddblandningen i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddblandningen.
  2. Klä en 1- liters form med plastfolie och häll i smeten. Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. stjälp upp och skär den i skivor.
  3. Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ned socker efter smak.
  4. Servera parfaiten med halloncoulisen, antingen som en spegel under en skiva parfait, lite slarvigt ringlad över eller bara i en skål så att gästerna får välja om de vill ha. Strö över mandelspån.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…