Tofu carbonara

En god klassiker i vegotappning! Om du inte känner för tofu eller vill variera rätten, går det strålande med 400 g hackade champinjoner. Laktosfri och äggfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g spaghetti, t ex glutenfri
  • 300 g rökt tofu
  • 1 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka den rökta tofun fint och bryn i oljan på medelhög värme. Tofun ska få fint med färg. Strimla under tiden purjolöken fint och hacka vitlöksklyftan. Låt fräsa med i några minuter, tills löken mjuknar. Häll på grädde, gröna ärtor, paprikapulver, salt och peppar. Låt allt bubbla på i några minuter.
  3. Servera den nykokta pastan tillsammans med såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…