Tofuomelett och jordnötsås

Enkel, snabb mat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Omelett:
  • 200 g Tofu, jag väljer hård tofu för detta receptet, tärnad 1×1 cm
  • 4 ägg
  • 3 gräslöksstrån, finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk tapiokamjöl
  • salt
  • peppar
  • jordnötssås:
  • 200 g jordnötter, stekta,
  • 3-4 vitlöksklyftor, hackade och stekta,
  • 3 chilifrukter (valfritt),
  • 1 msk limesaft,
  • 1 msk söt soyasås (Kecap Manis ABC),
  • 1 tsk räkpasta,
  • salt

Gör så här

  1. Vispa upp ägg lätt, häll i vetemjöl, tapiokamjöl, salt och peppar, gräslök och blanda väl,
  2. Tillsätt tofu och rör försiktigt så att tofun inte krossas,
  3. Hetta upp oljan i en panna på medelvärme och sänk sedan lite,
  4. Tillsätt omelettsmeten i pannan och stek ungefär 5 minuter,
  5. Vänd omeletten så vi kan få fina färger på båda sidor,
  6. Kolla med sticka om det är färdigt i mitten av omeletten,
  7. Ställ åt sidan.
  8. Nu ska vi förbereda såsen. Ni kan köpa sataysås i paket som säljs i många affärer men det blir bättre om vi gör den själv hemma.
  9. Tillsätt jordnötter, vitlök, chili och salt i en matberedare och mixa ordentligt, ställ åt sidan,
  10. Tillsätt räkpasta och varmvatten i en skål och blanda väl,
  11. Häll i jordnötsmixen i skålen och blanda så att det blir en lättflytande massa, häll i limesaft och söt soyasås.
  12. Servera omeletten med jordnötsåsen. Ni kan också lägga till kokade böngroddar (utan kryddor).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr