Tomat och parmesangratinerad Alaska pollock

en enkel och god fiskrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ryggfilébitar Alaska pollock
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 g hela välavrunna tomater
  • 2 + 1 msk riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar (knappt)
  • Ca 65 g hackad färsk babyspenat

Gör så här

  1. Tina fisken. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman hackade tomater, hackad babyspenat, pressad vitlök, tomatpuré, 1 matsked av parmesanosten, olivolja salt och peppar.
  3. Smöra en form lätt och lägg i fisken.
  4. Lägg hacket ovanpå och strö över resterande parmesanost.
  5. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
  6. Servera med ett gott potatismos och om du vill en god sås kanske crème fraiche med ramlök.

Kommentarer

Jag förstår inte var jag ska skriva 1/2 eftersom jag redan skrivit en halv.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…