Tomat- och pastasoppa

Väldigt god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl pasta
  • 1 gul löl
  • 2 msk smör
  • 1 burk passerade tomater (400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl färsk basilika eller 1 msk torkad
  • 1/4 kryddmått cayennepeppar
  • Parmesanost eller annan ost att riva

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en mellanstor kastrull. Häll i salt och lägg i pastan. Koka pastan enligt tidsanvisningarna på paketet. Häll av den i ett durkslag.
  2. Skala hacka löken fint medan pastan kokar. Lägg smör i kastrullen och låt det smälta på medelsvag värme. Lägg i löken och stek den mjuk och genomskinlig.
  3. Häll i tomater, vatten och grädde, lägg i buljongtärningarna och låt soppan puttra i 3-4 minuter. Rör om då och då.
  4. Hacka basilikan om den är färsk. Lägg pastan och basilika i soppan, rör om och smaka av med lite cayennepeppar och salt om det behövs. Riv lite ost över varje tallrik.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept