Tomatpestokyckling med vitlöksfräst gnocchi

Denna smakrika och krämiga kyckling smakar bra på bädden av mild gnocchi med bett av vitlök och basilika. 452 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatisgnocchi, tex Rana
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 4 msk röd pesto
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl lätt créme fraiche, tomat och basilika
  • ½ dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse färsk spenat, 80 g
  • ½ kruka basilika
  • Olja
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen, skölj den i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och stek kycklinglårfiléerna i olja och pesto, ca 2 minuter per sida till fin färg. Salta och peppra.
  3. Rör försiktigt i créme fraiche och vatten, låt puttra på svag värme under lock ca 6 minuter.
  4. Kycklingköttet ska vara vitt inuti.
  5. Skala vitlöken, skölj spenaten och plocka basilikabladen.
  6. Hetta upp olja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt kokt gnocchi, spenat och basilikablad. Fräs 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  7. Servera med kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept