Tomatsås

Av en överbliven slatt rödvin och färska tomater blir det en mycket god tomatsås, använbar både till pizza och köttfärssås. Den är hållbar flera dagar i kylen och går även bra att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 500 g klyftade tomater
  • 1 msk råsocker strö
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 ½ dl rött vin
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs tomaterna, de båda löksorterna och råsockret i olja några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom salt och peppar.
  2. Koka ihop på svag värme till önskad konsistens. Det brukar ta 20-30 minuter.
  3. Finfördela med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept