Tomatsnurror med bacon, rödlök och fetaost.

Vackert röda och goda små snurror att servera till drinken, soppan eller buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Ca 2½ dl fullkornsvetemjöl
  • Fyllning:
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 1 rödlök
  • 8 marinerade solrokade tomater
  • 15 basilikablad
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • 150 g fetaost
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Pensling:
  • Ägg
  • Garnering:
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm de passerade tomaterna till 37 grader. Häll tomaterna över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olivolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen för hand i ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  2. Förbered fyllningen under tiden. Skär baconet i småbitar och knaperstek på hög värme i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs löken i fettet efter baconet tills den mjuknat. Finstrimla tomater och basilika.
  3. Kavla ut degn till en rektangel, ca 25x40 cm, på mjölad arbetsbänk. Bred på ajvar relish och strö över bacon, rödlök, soltorkad tomat, basilika, smulad fetaost och svartpeppar. Rulla ihop degen från långsidan till en fast rulle. Skär längden i skivor på ca 2 cm och lägg dem i små aluminiumformar, ställda på en plåt. Jäs övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt.
  4. Grädda mitt iugnen ca 15 minuter tills snyurrorna fåt fin färg. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…