Tomattarte i filodeg med ricotta och fetaost

Ricottan är en italiensk färskost som ger en lite gräddig, men ändå syrlig touch. Baka i små cocotter eller i en muffinsform. 342 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g smör
  • ½ paket filodeg, á 500 g
  • 250 g ricotta
  • ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 200 g fetaost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 6 körsbärstomater
  • 6 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Skär filodegsarken ca 10x10 cm stora, pensla dem lite slarvigt med smöret och lägg två ovanpå varandra. Klä formarna med degen.
  3. Rör ihop ricotta, mjölk, ägg och 100 g smulad fetaost, salta och peppra. Häll smeten i formarna.
  4. Skölj och halvera tomaterna, tärna 100 g fetaost.
  5. Tryck ner feta, rosmarin och tomathalvor i varje form.
  6. Toppa med en klick honung.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…