Torskrygg i purjolöksgrädde

Gott och enkelt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskrygg
  • 1 purjolök
  • ½ fänkål
  • 1 tsk timjan
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • Pressad potatis
  • Gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela torskryggen i lagom bitar.
  3. Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor och fräs dem mjuk i smör, de skall inte få färg. Blanda ner grädde, timjan, salt och svartpeppar. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll över purjolöksgrädden. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept