Tortilla med broccoli

Bjud gärna en sallad och ett bröd till denna variant av spansk tortilla och du har en lätt och mättande huvudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatis, mjölig sort
  • 500 g broccoli, färsk eller fryst
  • 1 stor lök
  • Knappt 1 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 ägg

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj broccolin och dela den i små buketter. Ansa och skär stjälkarna i tunna skivor. Frusen broccoli mjukkokas i mikron först. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp ½ dl av oljan i en fettsnål stekpanna, 26 cm i diameter. Mjukstek potatis, broccoli och lök på medelvärme ca 15 minuter utan att de får färg. Stek i omgångar om det blir för mycket. Djupfryst broccoli kan kokas i mikrovågsugn ca 5-8 minuter. Skär i små buketter, skiva stjälkarna och blanda med de andra grönsakerna. Kyl ner - häll upp i liten långpanna med höga kanter.
  3. Vispa sönder äggen i en stor skål och smaksätt med salt och peppar. Rör ner äggsmeten i potatis- och broccoliblandningen och blanda noggrant.
  4. Hetta upp resten av olivoljan. Häll i ägg- och grönsaksblandningen, packa försiktigt samman och låt steka på svag värme 4-6 minuter. Skaka stekpannan lätt då och då så att smeten inte fastnar.
  5. Täck pannan med ett plant lock. Vänd pannan upp och ner så att tortillan ligger med den stekta sidan uppåt. Låt tortillan steka på andra sidan 6-8 minuter. Servera den antingen varm eller kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…