Tortilla med potatis- och ostfyllning

Jättegott till kött. Enkelt att göra på sommaren då man grillar. Fungerar att göra på spisen också. Kasta inte de bitar som blir över utan de är lika goda kalla. Kan användas som snacks också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 färska chilifrukter (kan uteslutas)
  • 1-2 schalottenlökar
  • 4 kokta och kalla potatisar
  • 1 kruka persilja (kan uteslutas)
  • 1 påse riven lagrad ost ca 150 g
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2-3 dl créme frâiche
  • 2 äggulor, jag har aldrig använt det
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 6 tortillabröd

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lökarna. Riv potatisen grovt. Finhacka persiljan.
  2. Blanda samtliga ingredienser till en fast smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ena halvan av tortillabröden med fyllning. Vik över den andra halvan. Lägg de fyllda bröden i en plastpåse och förvara i kylskåpet om de inte ska användas på en gång. Rosta på grillen någon minut på varje sida vid serveringstillfället. Har man inte grillen tillgänglig så värmer man dem i en stekpanna eller lägger dem i en form i ugnen några minuter i 250 grader tills osten har smält.
  4. Skär i lagom stora tårtbitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Mjukt tunnbröd

I Jämtland bakas tunnbröd med kokt potatis i degen för att brödet skall bli lite segt och kunna vikas ihop med en fyllning. Kambröd…

@mammamariam

Tacokyckling

God och enkel kycklingrätt som passar perfekt då man t.ex. är hemma själv med barnen och inte kan stå särskilt länge i köket. Denna…