Tortillakycklingröra

Blandade ihop lite rester ifrån påskbuffén för att ha på baguetter. Resultatet blev häpnadsväckande bra. Nästa gång kommer jag åtminstone att göra dubbel sats. Fungerar även bra som fyllning i smörgåstårta. Lagd på en småvarm baguette blev den lyxvickning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ grillad kyckling
  • 50 g hamburgerkött (eller rökt skinka)
  • 2 ägg (hårdkokta)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm örtsalt
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dill (finhackad färsk eller torkad)
  • 2-3 msk majonnäs
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, örtsalt, vitlökspulver, paprikapulver, dill och tomatpuré.
  2. Rensa kycklingen och skär kött och skinn i småbitar.
  3. Skär hamburgerköttet i småbitar och finhacka äggen.
  4. Blanda ner kyckling, ägg och hamburgerkött i röran.
  5. Tillsätt 2-3 msk majonnäs så ni får önskad krämighet.
  6. Smaka av med svartpeppar.
  7. Låt gärna vila i kyl ett tag för smakmognad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept