Toscarutor på mördegsbotten

Kakor med läcker smak av tosca och choklad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • Tosca:
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl mandelflarn
  • Garnering:
  • Ca 100 g smält mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 25x30 cm. Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 minuter.
  4. Låt den svalna.
  5. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelflarn i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred toscan över mördegen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  7. Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm.
  8. Låt rutorna kallna.
  9. Doppa kakorna på snedden i smält choklad och låt dem stelna i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…