Tre sorters böngryta, Lergryta

Receptet är från "Laga mat i lergryta", om man vill kan man laga den i en vanlig gryta på spisen, det går snabbare men kräver mer passning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl stora vita bönor
  • 1 dl kidneybönor
  • 3 choritzokorvar
  • 2 gula lökar
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 300 g djupfrysta brytbönor

Gör så här

  1. Blötlägg de båda bönsorterna i vatten över natten.
  2. Lägg lergrytan i vatten 10-15 minuter.
  3. Hällbort blötläggnings vattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Skär korven i ca 2 cm breda bitar. Skala och klyfta löken. Lägg korv och lök i grytan och tillsätt tomatkross, buljong och kryddor.
  4. Lägg på locket och ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå i ca 2 timmar. Blanda i de frysta brytbönorna när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.
  5. Servera grytan med ljust bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…