Tutti-fruttisylt

Gott till pannkakor, som tårtfyllning och även på rostat bröd med ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 kg äpplen
  • 1 kg plommon
  • 1½ lit socker
  • 1 tsk natriumbensoat

Gör så här

  1. Skölj frukten. Skala, kärna ur och skär i mindre bitar.
  2. Lägg fruktbitarna i en kastrull och värm upp varsamt under omrörning. Låt därefter frukten koka under lock i 15-20 minuter. Ta av locket och tillsätt sockret.
  3. Rör om tills det är upplöst och ge därefter sylten ett rejält uppkok.
  4. Dra kastrullen åt sidan och skumma sylten. Tillsätt natriumbensoaten som rörts ut i lite av sylten. Rör om.
  5. Häll upp sylten på varma väl rengjorda burkar. Tillslut väl. Förvaras kallt.
  6. Väl bekomme!

Kommentarer

Blev för sött, tänkte inte på att mina äpplen var söta i sig.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…