Ugnsbakad Cannelloni

Något kladdig att göra men värt det!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt Cannelloni (grova pastarör)
  • 400 g köttfärs
  • kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 200 g passerade tomater
  • Oregano
  • Timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås:
  • 2 msk margarin
  • 2-2 1/2 msk mjöl
  • Mjölk
  • Riven ost
  • salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Stek köttfärsen smulig. Blanda i den krossade vitlöken på slutet. Stek med de finhackade kantarellerna och lök en stund. Blanda ner tomaterna, smaka av med kryddorna. Fyll pastarören med köttfäsrstuvningen och lägg i en ugnsfast form häll på såsen och grädda i 225 grader i ca 20 minuter eller tills pastan mjuknat. Sås: Smält smör och tillsätt mjöl tills smöret lätt släpper från kanterna. Låt fräsa till nötlukt uppstår. Vispa i mjölk och späd tills bra såskonsistens nås. Tänk på att mjölsåser bör koka minst 12 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…