Ugnsbakad kryddig ananas

En fräsch och god sallad som avslutning på en middag är väl inte fy skam.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 1 mango, skalad urkärnad och skivad
  • 55 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 1-2 tsk malen kanel
  • 1 tsk nyriven muskot
  • 4 msk farinsocker
  • 2 passionsfrukter
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Skär bort topp, botten och skal på ananasen med en vass kniv och skär den sedan i 4 klyftor. Skär bort stocken i mitten och skär fruktköttet i stora tärningar. Lägg dem i en långpanna tillsammans med mangon.
  2. Hetta upp smör, sirap, kanel, muskot och socker i en liten kastrull under ständig omrörning tills allt har smält. Häll blandningen över frukten och baka i 200° i 20-30 minuter eller tills frukten fått färg.
  3. Halvera passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Skeda dem över den bakade frukten. Rör samman crème fraiche och finrivet apelsinskal och servera som tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…