Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

God och enkel festmat att bjuda på...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 helsida laxfilé ca 1 kg
  • Griljering:
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • ½ msk mald ingefära
  • 1 liten finhackad röd chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ msk mald kryddpeppar

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål.
  3. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd.
  4. Baka i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron.

Kommentarer

Detta var jättegott :) använde vanlig stark senap istället för skånsk senap, det funkade det med.

Liknande recept