Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt

En enkel och god allt-i-ett-rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 kycklinglår
  • ½ lime eller citron
  • salt
  • citronpeppar
  • 8-10 potatisar
  • 2 tsk matolja
  • salt
  • några kumminfrön
  • 8 stora champinjoner
  • INGEFÄRSYOGHURT:
  • 1 tsk salt
  • 1 dutt kajennpeppar, minst
  • 1-2 msk riven, färsk ingefära
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • ½ tsk socker
  • ½ gurka

Gör så här

  1. //Gnid in kycklinglåren med citronhalvan, salta och peppra
  2. Skrubba potatisen ren och skär den i klyftor.
  3. Lägg potatisklyftorna i formen med snittytan upp.
  4. Pensla med olja, salta och strö lite kummin över.
  5. Ta bort foten på svampen och skär dem i groiva skivor.
  6. Lägg i forme och pensla med lite olja.
  7. Salta och pressa över lite citron.
  8. Lägg kycklingklubborna ovanpå det hela och krydda dem lite med citronpeppar.
  9. Baka i ugnen i 200 grader ca 1½, eller tills kyckling och pottis känns klara.
  10. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden.
  11. Lägg folie över efter 1 timma för att det inte ska bli bränt.
  12. Blanda yoghurt med salt, kajennpeppar, ingefära och persilja.
  13. Smaka av om det behövs mer kaienn- och ingefära.
  14. Smaka ev. av med lite socker för att mildra hettan.
  15. Längsklyv gurkan och skrapa bort kärnorna med en sked.
  16. Grovriv gurkkötytet direkt i yoghurten.

Kommentarer

Lagade denna rätt i går. Mycket god och lättlagad. Instället för potatis tog jag blandade rotfrukter.

Liknande recept

@lisaivarsson

Jordgubbstårta

Min mamma och jag gjorde en underbart god jordgubbstårta i sommras. Jag frågade var någonstans hon hittat recepten men hon sa att det var…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr