Ugnsbakade marsipanäpplen med flagad mandel och vaniljkräm

Enkel och god efterrätt där hemmagjord vaniljkräm sätter pricken över i:et.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 röda smakrika äpplen
  • 100 g marsipan
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • Flagad mandel
  • Vaniljkräm:
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 6 äggulor
  • 1 dl maizenamjöl

Gör så här

  1. Börja med vaniljkrämen.
  2. Skrapa ur vaniljstången och koka upp grädden och mjölken med stången och fröna. Vispa socker, äggulor och maizenamjöl luftigt.
  3. Slå den heta gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Värm sedan blandningen försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Ta krämen från värmen och förvara kallt.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skala och kärna ur de hela äpplena och fyll med med marsipan. Klä äpplena med smör och rulla dem i socker och kanel.
  6. Ställ äpplena i en ugnsfast form och strö över rikligt med mandelflagor. Baka i ugnen 25 minuter tills äpplet är mjukt och mandeln fått en fin färg.
  7. Servera äpplena med vaniljkrämen och strö över lite flagad mandel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…