Ugnsbakade tomater (olika smaker)

Alltid lika gott. Olika smaksättningar Lång tid i ugnen, men med mycket god smak av tomaterna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 st bifftomater
  • 7 msk olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Florsocker
  • Färsk vitlök
  • Rivet citronskal
  • Färska örter såsom basilika, oregano, rosmarin, timjan, lagerblad (enligt tycke och smak)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och förväll tomaterna.
  2. Lägg dem sedan i kallt vatten och dra bort skalet.
  3. Fyrdela dem och ta bort kärnorna.
  4. Pensla en plåt med olja och lägg tomatkvartarna- ej för tätt.
  5. Krydda med salt, nymalen svartpeppar
  6. och sikta florsocker över.
  7. Smaksätt sedan med antingen vitlök eller andra örter.
  8. Ringla olivolja över tomaterna.
  9. Ställ plåten i ugnen 100 grader ca 90 min (tomaterna får ej bli sega, då har de stått inne för länge, ej heller lösa, inne för kort tid).
  10. Servera dessa godbitar rumstempererade till bröd eller en god köttbit.
  11. Ni väljer det ni gillar bäst.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…