Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

Sojafärs med mycket hög proteinhalt är ett utmärkt substitut för kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora paprikor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 300 g fryst, tinad vegetarisk färs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g lagrad ost
  • 1 stor tomat
  • Olivolja
  • Salt
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot och fräs ytterligare 3 minuter.
  3. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna.
  4. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt.
  5. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
  6. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över.
  7. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten har tagit färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept