Ugnspotatis med broccoli

Halverade ugnsbakade potatisar täckta med god ost och broccoli - dessa potatisar kan du servera som tillbehör till de flesta rätter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk eller djupfryst broccoli
  • 1 tsk salt per liter kokvatten
  • 8 potatisar à ca 150 g
  • 150 g roquefort eller ädelost
  • 4 msk lättfil
  • 1 tsk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 knivsudd riven muskotnöt
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • Olja eller flytande margarin till formen

Gör så här

  1. Tina djupfryst broccoli. Skölj och dela broccolin i riktigt små buketter. Skär stjälken i små tärningar. Förväll all broccoli i 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll över broccolin i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
  2. Borsta potatisen noga under rinnande kallt vatten och halvera dem på längden. Gröp ur potatisen med hjälp av en liten kniv eller en tesked, lämna 1 cm från kanten och in orörd. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Tärna det urgröpta potatisköttet i riktigt små bitar. Blanda köttet med broccolin i en skål. Mosa eller tärna osten och blanda ner den i potatis- och broccoliblandningen.
  4. Rör ner lättfil och fond. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Fyll potatishalvorna med röran.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatishalvorna. Tillaga i ugnen ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept