Ugnsstekt abborre

Enkelt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g abborrefilé
  • 2 tsk salt
  • 2 dl finhackadad dill
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Strö salt och dill på abborrefiléerna och rulla ihop dem. Lägg rullarna tätt intill varandra i en smord ugnssäker form. Pensla med uppvispat ägg, strö över ströbröd och lägg på små klickar med smör/ margarin. Stek fisken i ugn, 225 grader i 15-20 minuter. Ös då och då med stekfettet.
  2. Späd mot slutet med matlagningsgrädde, blandat med tomatpuré.
  3. Servera med kokt eller pressad potatis.

Kommentarer

Tack för receptet. Detta blir dagens middag :)
Smakade mycket bra och var enkelt att laga.Sparat receptet Lars

Liknande recept