Ugnsstekt lax med dill

Anna Bergenströms finfina Halldins Lax i lite omgjord tappning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lax sida -filéad eller portions bitar
  • 1/2 dl lättmajonäs
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 dl finhackad dill, färsk, fryst eller torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera fisken med skinnsidan mot pappret. Salta och peppra enligt smak.
  3. Blanda majonäsen med dill, bre detta över fisken.
  4. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med dillkokt potatis och sallad. Om man absolut vill ha mer sås, kan min smala romsås rekommenderas till.
  6. Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott!

Kommentarer

Halldins lax är familjens favorit sen många år! Inte mycket som slår den! :)) har alltid använt vanlig majonäs, eftersom jag helst undviker lättprodukter. Absolut en fullpoängare!
Kanongott! :-)
Detta var jättegott, jag serverade Mojsans örtsås till. Allting var super
God laxrätta och enkel. Kompleterade med din romsås också.
Kan det bli enklare och godare? Knappast! Jag hade ingen lättmajo, så det blev vanlig. Det gick bra också, men lite mer kalorier förståss. Super!

Liknande recept