Ugnsstekt örtkarré

När fläskkött kombineras med färska örter och citron blir den enklaste köttbit en riktig höjdarmiddag!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800-900 g benfri fläskkarré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe slät persilja
  • 4 kvistar av vardera timjan, mejram och dragon
  • 4-5 färska salviablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 lök
  • 2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl buljong
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj karrén och torka av den. Skär upp karrén så att det blir en platt skiva kött, ca 3 cm tjock. Salta och peppra. Ta av örternas blad från kvistarna och hacka dem fint.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna och hacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris, ströbröd, grädde och de hackade örterna i en skål, salt och peppra. Bred örtblandning på köttet, men lämna en yttre kant på ca 3 cm. Rulla ihop köttet och bind samman med steksnöre.
  3. Sätt ugnen på 150º. Skala och hacka löken. Skär citronen i skivor. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn steken kraftigt runtom. Lägg i löken och fräs tills den mjuknar.
  4. Lägg citronskivorna i formen och häll på vin och buljong. Lägg i lagerbladet. Sätt in köttet i ugnen och stek 2 tim. Ös köttet med skyn då och då.
  5. Klipp bort snöret från den färdiga steken och skär den i skivor. Ta upp lagerblad och citronskivor ur skyn. Smaka av skyn med salt och peppar och häll den över köttskivorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ros

Parmalindad fläskkarré

Trevlig rätt med fläskkarré och överraskningsfyllning, ångkokta morotspengar och broccoli, fullkornsris och rött ris.